Helgen



Fredag, lördag, södag. Helgen är över.
Jag har inte varit hundra procent frisk, men jag är på god väg ur denna förkyldningen. Jag hostar fortfarande, men annars känns halsen bättre, vilket är skönt. Jag hade säkert blivit friskare mycket snabbare om jag hade varit hemma den här helgen. Men en helg hemma kändes inte lockade. Nu får jag "stå mitt kast", eller vad man säger. Jag är trött, sliten och fortfarande inte helt frisk.

Fredagen spenderade jag hemma hos André. Vi låg i sängen hela kvällen och tittade på tv. Jag var uttråkad, måste jag säga. Men då och då kuddkrigade vi lite, jag var lättroad, måste jag också säga.. hah!
Nattbussen hem var spännande. Peo, Johan och Alex (victor?) åkte 795:an med mig. Gamla klasskamerater. Det var trevligt. Dom hade varit på krogen och roat sig. Det blev lite sådär "hej, hur är livet, vart går du i skolan, trevligt att träffas, vi hörs" ..eller inte. Men annars var det bara kul att se dom. Alla har förändrats så otroligt. Det skrämmer mig.

Lördagen, well.. Jag var på "fest" med Andrés släkt, grannar och vänner. Jag var DÖ nervös innan, jag trodde att jag skulle svimma i dörröppningen! (där överdrev jag lite..) 
Dom hade haft kräftskiva och jag gled in runt 22.00. Det sjöngs sånger ur små söta, asfula häften.. Det skålades och det pratades. Jag blev trevligt mottagen och jag tror att jag gjorde ganska bra ifrån mig. Hoppas att  André inte behövde skämas.
(kvällen slutade i katastrof, men det var efter vi hade lämnat trevlig släkt osv.)

Kommit hem vid 04.00-05.00 både fredagen och lördagen. 

Söndag, idag. Jag har legat i sängen. Tittat på tv. Druckigt 7 liter vatten ur en Ramlösa-petflaska. Haft huvudvärk. Laddat inför skolveckan som börjar imorgon. HA-HA! Där ljög jag till det lite! Laddat inför någon skolvecka har jag då inte gjort. Men det ska jag göra nu.. Vart är min kalender och varför lucktar min handväska öl?

It's friday i am ..sjuk

Puuh.. Jag är trött på att nysa nu asså. Jag är trött på att bli snurrig i huvudet så fort jag ställer mig upp. Jag är GRYMT trött på att vara sjuk. Idag känns det iförsig lite bättre, den här thriller-förkyldningen börjar att gå över. Sakta men säkert. Fredag idag, anyway. Känns inte som någon större befrielse eftersom att jag har varit hemma sen i tisdags. Men det känns skönt att må lite bättre nu till helgen i alla fall.

Nu ska jag plocka upp ur diskmaskinen och vänta på att mamma kommer hem med sushi till mig. Igår satt jag och André i mammas bil hela kvällen. Vi pratade och lyssnade på musik, och jag lämnade en lapp vid ratten och skrev att jag ville ha sushi. Höhö! Hon måste ha funnit det charmigt eftersom att hon ringde mig nyss och sa att hon kommer hem med mat klockan fyra. Woop! Woop!

Fast hmm.. Jag borde nog äta frukost nu.
På återseende, tjo!

Sjuuuukling

Varm panna. Varma, rinnande ögon. Snorig, röd näsa. Hes röst pågrund av en en förstörd hals. Hemma från skolan andra dagen nu. Jag vill inte vara hemma nu när allting kommer igång. Men vad ska man göra? Annat än att knapra Alvedon, Ipren, C-vitamin och halstabletter. Dricka förkyldningsgroggar: vatten, te, honung, socker och citron. Känner ingen smak alls. Känner inga dofter alls. Misär.

Äsch, försöker tappert att hålla humöret uppe ändå. Om 2 dagar är det helg. Om en månad fyller jag år. Jag älskar mina nya iPod lurar. Min säng är gosig och jag tänker tokmysa hela dagen.

Prosit!


...

sjuk..


Oskar 18 år



Uppdraget i Salem: utfört.
Lilla Oskar fyllde 18 år och det småfirades lite på Salems pizzeria.
Grattis Oskar! Världens snällaste människa.

Kim syns lite där i bakrunden också, och någon annan kille som går i min skola. Sen var det lite mer folk där också. André kom till exepel förbi en stund, mest för att säga hej till mig. Tror jag. Eller något. Millan var med, of course.

Goda dagars magi

Nu är jag hemma efter en lång och intressant dag. Jag är utmattad men det är lugnt. Skolan gick bra idag. Jag var i tid, jag var närvarande, jag var aktiv och höll humöret uppe. Vi blev informerade om årets projektarbete och började spåna lite. Sen gjorde vi inte så mycket mer egentligen.. Mjukstart, fortfarande. Skönt. Jag och Linnea tog intiativ och fixade te. Det var mysigt. Regnet smattrade mot fönsterrutorna och vi sippade på te samtidigt som vi bollade med lite idéer angående skolfotograferingen. Ingenting fastställt där ännu dock.


Efter skolan åkte jag, mamma och pappa till Karonlinska sjukhuset. Det gick bra och det känns skönt att ha det gjort. Jag var nervös under dagen och sådär, men jag fick den hjälpen jag ville ha, antar jag.. Skönt att mamma och pappa följde med. Det behövdes.


Nu ska jag kasta i min lite mat och sen ska jag ta bussen till Salem!
Jag har ett viktigt uppdrag där..


Helg imorgon, det kommer passande! Thank god..

Over and out.


Tillbaka till verkligheten

Bloggen är igång, skolan är igång.


Första dagen i skolan efter ett händelserikt sommarlov: avklarad. Och det fantastiska är att jag faktiskt överlevde! Det gick som på räls. Visst var det plågsamt, men verkligheten välkomnade mig tillbaka ganska lugnt och fint. Vilket jag är otroligt tacksam för, mitt huvud hade garanterat kaosat annars!


Jag började 13.00 idag. Mjukstart. Tack och lov. Gick och la mig så pass tidigt igår att jag ändå kastade av mig täcket klockan 08.00. Sen gjorde jag någonting ANNORLUNDA! Jag åt frukost! Asså, jag skojar inte! Jag åt frukost. Något lite halv engelskt till och med, jag stekte ägg och lök och gjorde rostade mackor och drack te! Hoppas att någon förstår hur OTROLIGT detta är?! JAG stekte ägg klockan ÅTTA på morgonen! TELL THE QUEEN!


Jag var punktlig idag också. Jag var utanför klassrummet innen Sari hade öppnat dörren. Det är också en såndär "wow"-grej. Ett sällsynt fenomen. I klassrummet kickade vi igång med det samma. Först skulle vi elever, en i taget, berätta hur vi tyckte det kändes med skolstart. Alla svarade så fint och positivt.


- Jag är taggad!

- Det ska bli roligt!

- Jag har nästan längtat lite till skolan sista veckorna.

- Jag ska förändras och det ska bli kul faktiskt!


Vänta, vänta, hold on, spola tillbaka och pausa! Va? Allvarligt talat, va? Sitter dom ärligt där och tycker att det ska bli roligt att gå upp klockan 7 på morgonen för att plugga historia istället för att ha lov? Är det på riktigt? Det är det dummaste jag har hört. Sure, skolan är inte jättefarlig, men den är inte rolig?!


- Det ska bli skitjobbigt att börja skolan igen.

Jag lovar att jag var den ända i klassen som var ärlig..


Klart att det ska bli jobbigt. Men det känns ändå helt okej, som sagt. Det känns som ett jättestort berg. Med massor hinder. Med massor svårigheter. Men som faktiskt går att bestiga med tiden. Och med lite hjälp..

Jaja. Jag har fått en kalender av skolan som jag ska gå och bläddra i nu och känna mig allmänt viktig. Och ringa in folks namnsdagar.. Jätteviktigt..


Puss, (hej mamma, jag vet att du läser, haha)


RSS 2.0